Website schoonheidssalon zelf bouwen

Is jouw schoonheidssalon toe aan een salon website? Lijkt het je leuk om jouw schoonheidssalon website zelf te bouwen? Lees dan het volgende artikeltje en ga direct aan de slag!

Wacht even.. Jullie van PlazaXL maken toch websites voor schoonheidssalons? Is het bij jullie ook mogelijk om zelf je website voor je schoonheidssalon te bouwen?
Jazeker!

Natuurlijk vinden wij het ontzettend leuk om jouw schoonheidssalon website te bouwen. Het contact rondom het bouwen van een schoonheidssalon website is ontzettend leuk. Samen steggelen over kleuren, foto’s, afbeeldingen en de algehele lay-out, daar houden we van. Maar net zoals bij andere platformen kun je bij ons ook zelf je schoonheidssalon website bouwen.

Bekijk ook onze diensten

Hoe?

Als eerste kies je een domeinnaam voor je schoonheidssalon. Bijvoorbeeld: www.mijnschoonheidssalon.nl en die geef je dan aan ons door. Deze domeinnaam leggen wij dan voor je vast. Daar heb je dan in elk geval geen werk van. Wij maken dan ook alvast een e-mailaccount voor je aan. Bijvoorbeeld: info@mijnschoonheidssalon.nl en als je wilt, dan stellen we die ook voor je in op je computer. Ook daar heb je dan geen werk van.

Vervolgens ontvang je van ons de inloggegevens van ons systeem waarmee wij websites bouwen voor schoonheidssalons. Met deze inloggegevens kun je direct aan de slag.

Je kiest een template. Ho, wacht even. Wat moet ik kiezen?
Een template is eigenlijk hoe de lay-out van de je schoonheidssalon website eruit komt te zien. Eigenlijk is een template dus het uiterlijk van de website van jouw schoonheidssalon. Het template moet dus bij jou en je salon passen.

Wij zetten dat template vervolgens voor je klaar en dan kun je aan de slag je schoonheidssalon website.

Om te beginnen maak je een aantal pagina’s aan. Home, contact, over ons, behandelingen, tarieven, enz. enz. De genoemde pagina’s zijn voorbeelden, jij mag natuurlijk zelf weten welke pagina’s jij wilt zetten op de website van je schoonheidssalon. Het is belangrijk om voor elke behandeling die je uitvoert een aparte pagina te maken. Dit is beter voor de zoekmachine en daardoor zul je beter gevonden worden door je klant.

Heb je je teksten al geschreven? Super! Dan kun je ze zo kopiëren en plakken in de website. Heb je de teksten nog niet geschreven? Let er dan even op dat je de teksten zo schrijft dat je vindbaar bent voor je klant. Een klant zoekt op hoe huidproblemen verholpen kunnen worden (huidverbetering) of hoe de huid gezond en jeugdig kan blijven (anti-aging).
Kruip bij het schrijven van je teksten dus in het hoofd van je klant en pas de teksten van je website daarop aan.

Als je de teksten hebt gekopieerd en geplakt op de juiste pagina kun je bezig met de opmaak. Volgens onze klanten is dat het leukste gedeelte.

Je kunt al je foto’s en afbeeldingen van je schoonheidssalon in één keer uploaden in ons systeem. Let erop dat je geen afbeeldingen van Google gebruikt. Dit is verboden en de boetes zijn niet mals! Kijk eens op rechtenvrije afbeeldingen, daar zijn genoeg websites van en die foto’s mag je dus vrij gebruiken. Wij adviseren om ook eigen foto’s te gebruiken. Dit maakt je schoonheidssalon website uniek en het geeft een persoonlijke uitstraling. Veel schoonheidsspecialisten vinden het lastig om een foto van zichzelf op de website van hun schoonheidssalon te zetten, maar het is wel belangrijk. Je voert een persoonlijk beroep uit en je klant wil graag zien bij wie zij terecht komt. De pagina ‘over ons’ wordt altijd goed bekeken!

Als je de juiste foto’s op de juiste pagina hebt gezet, kun je nog bezig gaan met de kleuren. Je kunt met ons te werk gaan met kleurcodes of je selecteert de juiste kleur op ons kleurenpallet.

Zoals je misschien wel snapt is dit een basisuitleg voor hoe je een schoonheidssalon website bouwt. Met ons systeem kun je natuurlijk nog veel meer, zoals je ook wel kunt zien op de afbeelding hiernaast. We hebben voor elke optie een instructievideo gemaakt zodat je stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een professionele website voor je schoonheidssalon zelf kunt bouwen.

En natuurlijk zijn wij van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 bereikbaar om je op weg te helpen. We vinden dat klantcontact ontzettend leuk en kunnen er enorm van genieten als schoonheidsspecialistes zelf aan de slag gaan met de website van hun schoonheidssalon! Op deze manier kun je zelf een website bouwen voor jouw schoonheidssalon!

Misschien komt de titel wat rauw op je dak maar dat is de schuld van Marjolein. Hoe dat precies zit vertellen we je zo.

Vegan… Steeds vaker komt de term voorbij. En toch is het nog lang niet voor iedereen duidelijk wat het precies inhoud. En als het dan je dan eindelijk duidelijk is: waar vind je merken en producten die passen bij jouw schoonheidssalon. In deze blog het verhaal van Marjolein.

We starten met een telefoongesprek dat we met haar hadden: ‘Ik eet geen dode dieren, maar blijkbaar smeer ik ze wel al heel lang op mijn gezicht!’

Is jouw schoonheidssalon toe aan een salon website? Lijkt het je leuk om jouw schoonheidssalon website zelf te bouwen? Lees dan het volgende artikeltje en ga direct aan de slag!

Wacht even.. Jullie van PlazaXL maken toch websites voor schoonheidssalons? Is het bij jullie ook mogelijk om zelf je website voor je schoonheidssalon te bouwen?
Jazeker!

Natuurlijk vinden wij het ontzettend leuk om jouw schoonheidssalon website te bouwen. Het contact rondom het bouwen van een schoonheidssalon website is ontzettend leuk. Samen steggelen over kleuren, foto’s, afbeeldingen en de algehele lay-out, daar houden we van. Maar net zoals bij andere platformen kun je bij ons ook zelf je schoonheidssalon website bouwen.

De website van mijn schoonheidssalon zelf bewerken? Kan dat?

Jazeker! 

Nou Nico, dan ken je mij nog niet. Ik ben gewoon niet zo handig met die computerdingen, laat mij maar lekker behandelen!

Dat snap ik helemaal. Ieder z'n vak. Ik moet namelijk geen behandelingen geven, dat zou niet goed komen haha!

Maar toch durf ik te beweren dat het je zou lukken om met ons systeem je eigen website te bewerken/beheren. Dat je niet voor elke kleine wijziging afhankelijk bent van een ander. Dat je niet voor elke wijziging hoeft te betalen. Prijzen, kleuren, afbeeldingen, alles kun je op je salon website zelf bewerken. Heb je een nieuwe behandeling in je schoonheidssalon dan voeg je die eenvoudig toe. Heeft je merk nieuwe afbeeldingen dan plaats je die zelf. Wil je een nieuw lay-out, ook dat kun je zelf. Jij kunt dus jouw salon website zelf beheren!

En lukt het een keertje niet dan zijn wij natuurlijk altijd bereikbaar en helpen we je erbij. Vinden wij ook wel leuk, want dan spreken we elkaar weer even!

Maar goed, we kunnen wel zeggen dat je zelf jouw schoonheidssalon website eenvoudig kunt beheren, maar je moet het natuurlijk eerst zelf ervaren. 

Het blijft leuk wanneer we van een klant terug horen dat ze zelf wijzigingen hebben toegepast op de hun schoonheidssalon website. Dat ze zelf een afbeelding hebben gewijzigd of de lay-out hebben veranderd.

Maar we wisten alleen nog niet dat dit 'kickass' voelt haha!

De 6 meest gehoorde redenen om een website te (laten) maken voor je schoonheidssalon zijn de volgende:

 

1.      Ik heb nog geen salon website, maar mijn schoonheidssalon heeft een eigen website nodig.

2.      Ik heb een (zelfgemaakte) website, maar ik wil een professionele website voor mijn schoonheidssalon.

3.      Ik wil mijn schoonheidssalon website goedkoper onderbrengen.

4.      Ik wil mijn schoonheidssalon website zelf beheren.

5.      Ik zoek professionele ondersteuning voor de website van mijn schoonheidssalon.

6.      Ik wil mijn website, online agenda en marketing onder één dak.

Hoe werkt dat precies?!

 

Stap 1: Allereerst zetten we de huidige informatie van je website over naar ons systeem

Stap 2: Je kiest één van de vele lay-outs die past bij de website van jouw schoonheidssalon

Stap 3: Jij vraagt ondertussen de verhuistoken op bij je huidige hostingbedrijf

Stap 4: Samen met de verhuistoken stuur je ons ook de inloggevens van je e-mail

Stap 5: Zodra je helemaal tevreden bent over je vernieuwde website zetten wij ‘m over.