Facebookberichten inplannen op datum en tijd

Wist je dat je Facebookberichten ook kunt inplannen op datum en tijd?

Dit scheelt veel tijd. Je hoeft er dan maar 1x per maand (of 1x per twee maanden) voor te gaan zitten. Zo vergeet je nooit iets te plaatsen op de dag dat jij het wilt, bijvoorbeeld op de speciale dagen als Secretaressedag, Koningsdag en Moederdag. Bovendien kun je alle berichten voor je vakantie alvast vooruit plannen. Ideaal dus en bovendien erg makkelijk!

1. Ga naar de tijdlijn van je zakelijke pagina en maak je bericht aan.

Let op: inplannen kan alleen bij zakelijke pagina's en groepen, niet voor prive.

2. Ga naar Nu delen en klik op Plannen.

3. Geef hier je datum en tijd in.

Als je een algemeen bericht wilt plaatsen, hou dan rekening met de dagen en tijden dat je bezoekers online zijn. Lees hierover het andere bericht over "Wat is de beste tijd om een Facebookbericht te plaatsen."

Mocht je achteraf je bericht willen wijzigen, dan ga je naar Publicatietools boven aan je tijdlijn. Klik op het bericht dat je wilt wijzigen en verander de foto of de tekst.

Succes met inplannen!

Heb je de blog gelezen, maar zit je nog met een vraag? Bijvoorbeeld hoe je kunt zien wat de bestandsgrootte van een foto is, waar je goede stockfoto’s kunt vinden of welke kleuren leuk bij elkaar passen? Deel het in de Facebookgroep voor schoonheidsspecialisten! Je kunt daar tips met elkaar uitwisselen en vragen stellen aan je concullega’s. Je kunt er ook vragen stellen aan het plazaxl team. Wordt direct lid van de Facebook groep ‘Beauty Marketing XL!

Meer over social media: