De website van mijn schoonheidssalon overzetten

Hoe werkt dat precies?!

 

Stap 1: Allereerst zetten we de huidige informatie van je website over naar ons systeem

Stap 2: Je kiest één van de vele lay-outs die past bij de website van jouw schoonheidssalon

Stap 3: Jij vraagt ondertussen de verhuistoken op bij je huidige hostingbedrijf

Stap 4: Samen met de verhuistoken stuur je ons ook de inloggevens van je e-mail

Stap 5: Zodra je helemaal tevreden bent over je vernieuwde website zetten wij ‘m over.

 

Eerder hebben we geschreven over de 6 meest gehoorde redenen om een website te laten maken voor je schoonheidssalon. Hieronder staan ze nog een keer mocht je ze zijn vergeten:

1.      Ik hebt nog geen website maar mijn schoonheidssalon heeft een eigen website nodig

2.      Ik heb een (zelfgemaakte) website maar ik wil een professionele website voor mijn schoonheidssalon

3.      Ik wil de website van mijn schoonheidssalon goedkoper onderbrengen

4.      Ik wil de website van mijn schoonheidssalon zelf kunnen beheren

5.      Ik zoek professionele ondersteuning voor de website van mijn schoonheidssalon

6.      Ik wil mijn website, online agenda en marketing onder één dak

Klik hier als je het hele artikel wilt lezen!

 

Bij veel van deze redenen moet de website van je schoonheidssalon worden ‘overgezet’. En dat roept nog wel eens vragen op. Is dat eng? Wat moet ik daar zelf voor doen? Hoelang ben ik offline?

Dus PlazaXL vertel eens: de website van mijn schoonheidssalon overzetten: Hoe werkt dat precies?!

Om je vragen maar meteen te beantwoorden: Nee, het is niet eng. Je hoeft er zelf bijna niks voor te doen en je bent geen seconde offline. Zo, dat lucht op he? Hieronder gaan we alle stappen om de website van je schoonheidssalon over te zetten uitgebreid bij langs:

Stap 1: Allereerst zetten we de huidige informatie van je website over naar ons systeem

Wij werken met een eigen systeem. Op dat systeem draaien zo’n 400 andere schoonheidssalons. Elke schoonheidssalon krijgt een eigen inlog voor het beheer van de website. Vanaf nu kan je de website van je schoonheidssalon zelf beheren!

De informatie van je oude website ‘kopieren’ we dus naar ons systeem. Je raakt dus geen informatie kwijt. Klopt de huidige informatie op de website van je schoonheidssalon niet meer? Geen probleem, dit hebben we zo gewijzigd!

Stap 2: Je kiest één van de vele lay-outs die past bij de website van jouw schoonheidssalon

Als we de website van je schoonheidssalon toch overzetten, kunnen we ‘m net zo goed wat mooier maken toch? Samen met de programmeurs en de designers blijven we ons websitesysteem altijd door ontwikkelen. Omdat we ons specifiek richten op de beauty & wellnessbranche weten we ook precies wat een website voor een schoonheidssalon nodig heeft. Daardoor hebben we veel verschillende lay-outs ontwikkeld en jij kunt er ééntje kiezen die het beste bij jouw salon past. Klik hier om alvast wat voorbeelden van websites voor schoonheidssalons bekijken!

Stap 3: Jij vraagt ondertussen de verhuistoken op bij je huidige hostingbedrijf

Oei, de verhuistoken? Wat is dat? De verhuistoken is een soort code en daarmee kunnen wij de website verhuizen/overzetten naar ons systeem. Het klinkt spannender dan dat het is. Het enige wat je hoeft te doen is een e-mailtje sturen naar je huidige hostingbedrijf met de vermelding dat je hosting wilt opzeggen en dus graag de verhuistoken ontvangt. Wij hebben hier wel een standaard mailtje voor.

Stap 4: Samen met de verhuistoken stuur je ons ook de inloggevens van je e-mail

Omdat je e-mail ook bij je huidige hostingbedrijf loopt gaan we die ook overzetten. Op die manier kun je het e-mailadres blijven gebruiken en raak je ook geen e-mail kwijt. Hiervoor hebben we eenmalig toegang nodig tot je e-mail en daarvoor hebben we dus je inloggegevens nodig.

Stap 5: Zodra je helemaal tevreden bent over je vernieuwde website zetten wij ‘m over.

Ondertussen hebben wij hard gewerkt aan de website van je schoonheidssalon. Zodra we een opzetje klaar hebben bellen of mailen we je zodat je met ons mee kunt kijken. Eventuele wijzigingen passen we dan nog aan en pas wanneer jij helemaal tevreden bent zijn wij dat ook. Zodra we jouw akkoord hebben zetten we de website van je schoonheidssalon dus over.

Veel plezier met je vernieuwde website van je schoonheidssalon!