De juiste Social media formaten in 2018

Een afbeelding of video op social media plaatsen klinkt soms makkelijker dan dat het is. Heb je wel eens meegemaakt dat Facebook je foto of video vervormt of niet mooi weergeeft? Probeer dan eens de social media formaten uit deze blog aan te houden. Het scheelt je vast en zeker veel gepieker en uitzoekwerk.

Onder de afbeelding staan de formaten per social medium uitgeschreven. Deze kun je bijvoorbeeld op een papiertje schrijven en naast je computer leggen. Zo heb je altijd de juiste formaten bij de hand. Houd trouwens wel goed onze website in de gaten, want Facebook, Instagram en LinkedIn veranderen de afmetingen eens in de zoveel tijd.

 

Facebook

Facebook post

Post je een afbeelding op je tijdlijn? Houd dan het liefst dit formaat aan:

1200 pixels breed bij 630 pixels hoog.

 

Profielfoto

Je profielfoto kun je het beste uploaden als vierkante foto van 180 pixels breed en 180 pixels hoog.

 

Headerfoto

In de afbeelding staat een ander formaat, maar dan valt een gedeelte van de foto weg als iemand je pagina bekijkt vanaf zijn of haar telefoon. Houd daarom dit formaat aan: 820 pixels breed bij 340 pixels hoog.

 

Instagram

Instagram post

Een Instagram post is altijd vierkant en kun je het beste uploaden als 1080 pixels breed en 1080 pixels hoog.

 

Instagram profielfoto

Je Instagram foto wordt het mooist getoond in formaat 110 pixels breed bij 110 pixels hoog.

 

LinkedIn

LinkedIn profielfoto

Voor je LinkedIn profielfoto kun je het beste een vierkante foto toevoegen, het liefst 40 pixels breed en 400 pixels hoog.

 

LinkedIn headerafbeelding

Voor een mooie LinkedIn header upload je een afbeelding van 1584 pixels breed en 396 pixels hoog.

Heb je de blog gelezen, maar zit je nog met een vraag? Bijvoorbeeld hoe je kunt zien wat de bestandsgrootte van een foto is, waar je goede stockfoto’s kunt vinden of welke kleuren leuk bij elkaar passen? Deel het in de Facebookgroep voor schoonheidsspecialisten! Je kunt daar tips met elkaar uitwisselen en vragen stellen aan je concullega’s. Je kunt er ook vragen stellen aan het plazaxl team. Wordt direct lid van de Facebook groep ‘Beauty Marketing XL!

Meer over social media: